Izvrsne prilike za zapošljavanje u građevinskom sektoru

0

Asocijacija poduzetnika Hercegovine – APH (Gospodarka komora grada Mostara – GKM) 27. srpnja 2018. Organizirala je inicijalni sastanak s direktorima tvrtki HP Investing – gospodin Haso Pekušić te iz Heringa – gospodin Ladislav Bevanda, također direktorima dvaju građevinskih škola gospođom Sanelom Mesihović i gospodinom Brankom Landekom.

Sastanak je održan kako bi se pokenula rasprava oko pitanja nedovoljnog broja profesionalno osposobljenog kadara kada su u pitanju profesije iz građevinskog sektora, te o nedostatku zanimanja za upisivanje u trogodišnje razrede u građevinskim školama za profesije poput – tesar, zidar, betonirac, armirač i sl.

Napravljen je plan rada za buduće aktivnosti, dogovorene su okvirna zaduženja, a trenutno smo u procesu uključivanja ostalih poduzeća iz građevinskog sektora u ovaj proces.

Također, s obzirom da još postoji mogućnost upisa na spomenuta zanimanja organizirali smo intervju kako bi obavijestili učenike i roditelje. Sudionice su bile gospođa Amela Drežnjak  predstavnica tvrtke Hering d.d. i gospođa Sanela Mesihović direktorica Srednje građevinske škole.

Treći i završni upisni rok 23. avgusta 2018. godine. Cijeli intervju možete pogledati na slijedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=QVjEHV4FTcg  

Ono što bismo voljeli izdvojiti iz ovog obraćanja javnosti je slijedeće:

Poduzeća mogu ponuditi financijsu podršku (poštujući sve Zakonske okvire) učenicima koji upišu srednju građevnisku školu te koji provode praksu  tim poduzećima.

Mora se probuditi svijest kako kod učenika tako i kod roditelja o korisnosti ovih zanimanja, pa je potrebno raditi korake profesionalne orijentacije već u završnim razredima osnovnih škola, što je jedan od skorijih koraka poduzeća u sektoru u suradnji s APH.

Još jednom je naglašeno kako je cijela regija u velikom deficitu ovih zanimanja, te su firme u potrazi za radnom snagom.

Sve manje potrebnog kadra građevinskog sektora izlazi iz škola jer interes za za zanimanja izumire, dok poduzeća ne mogu konkurirati za tendere sa priučenim kadrom jer osobe koje obavljaju ove djelatnosti moraju imati određene kvalifikacije. Osobe koje poslije prepoznaju potencijal obavljanja ovih poslova za naknadno doškolovanje moraju platiti veliku sumu.

Praksa je ključni faktor osposobljavanja kadra, poduzeća građeviskog sekotra su prepoznale tu činjenicu i shodno tomu nude stipendiranje učenika jer često učenici po završetku školovanja ne znaju raditi ono što se traži na poslu.

Uvjet za dobivanje stipendija bi stoga bio da učenici redovno idu na praktičnu nastavu u poduzeća. Praksa je osmišljena tako da se prvu godinu provodi jedan dan tjedno, drugu godinu dva, a treću godinu tri dana tjedno na praksi. Pored praktične nastave radili bi i u školskim radionicama. Radeći na ovaj način već i nakon prve godine učenici bi bili formirani radnici a kamoli nakon treće godine kada bi bili u potpunosti formirani radnici spremni za početak rada u poduzećima.

Pozivamo sve zainteresirane za zapošljavanje u građevinskom sektoru da kontaktiraju direktno APH(GKM) tim.

 

Komentari
Podijeli

Comments are closed.