Izložba crteža “U potrazi za ljubavlju” – Alise Teletović

0
Izložbu crteža  “U potrazi za ljubavlju”  Alise Teletović u prostoru ArtLAB STUDIO juče su otvorili Elma Hodžić, historičar umjetnosti i  Miloš Jokić, sociolog umjetnosti.

foto2

” Koliko dugo dogovaramo susrete? Koliko smo preko svakog stepena društvenih mreža blizu jedni drugima? Koliko malo i rijetko iskreno komuniciramo i koliko smo pretrpani svakodnevnim vizuelnim mehanizmima i često nesvjesno oblikovani ikonicama na mobilnim telefonima, računarima, slikama iz magazina, prospekata, plakata…” rekla je za Zdravi portal umjetnica Alisa Teletović i dodala : ” Pitam se, koliko toga uslijed masovne produkcije vizuelnog sadržaja i emocija ostaje nikad rečeno, pročitano i doživljeno, i koliko onda (p)ostaje jednostavno prepoznati i doživjeti ljubav? ”

” Devil in me ili u slobodnom prevodu Đavo mi ne da mira, izložen je kao dio kvadrologije koja visi, oslobođena logike i gravitacije, nastojim zavarati, ali i osvjestiti koliko smo mi, kao i postavka ove izložbe tanani, krhki, na prvi pogled nedorečeni, nezavršeni u odnosima, u komunikacijama, ali da u svojoj tišini ovi crteži itekako pričaju. Oni govore. Nijemi sagovornici su naša ogledala nas samih, sredine oko nas…”

U životu su zapravo bitni određeni susreti – oni koje doživimo, oni koje ne iskomuniciramo na pravi način ili oni koji prođu sasvim neopaženo. Posmatranjem, propitivanjem, razgovorima sa samim sobom, ja sam oslikala dio svog životnog puta i započela potragu, a predlažem i svim posmatračima da krenu i da prođu svoj put metamorfoze, usprave trepavice sanjara, okružite se vama bitnim temeljima i započnete vlastitu potragu. Ima nade. Ima nade za ljubav! Onda će biti nade i za čovjeka – poručuje autorica Alisa Teletović.

 

Komentari
Podijeli

Comments are closed.