Internacionalni brand MGallery by Sofitel u Tarčinu omiljena destinacija za zdrav odmor

0

MGallery by Sofitel, luksuzni brand vodeće svjetske hotelske grupcije AccorHotels čije je sjedište u Francuskoj, uspješno je zaživio u Tarčin Forest Resortu.

Prva sezona resorta otvorenog krajem prošle godine obilježena je velikim interesovanjem ljubitelja prirode i zdrave rekreacije – od redovnih dnevnih posjetilaca hotelskog restorana i bara u borovoj šumi iz sarajevske regije, do kompanija iz zemlje i inostranstva koje sa svojim konferencijama i team building aktivnostima već bukiraju sve kapacitete, kako 55 hotelskih soba tako i luksuzne vile u sklopu resorta.

Mjesto na kojem je do prošle godine postojala samo neprohodna borova šuma, investicijom od 30 miliona KM pretvoreno je u ekskluzivnu planinsku wellness oazu za zdrav porodični odmor i timske izlete kompanija koje dolaze na grupna planinarenja, jahanja, vožnje kvadom i wellness tretmane.

MGallery by Sofitel u Tarčinu svoju ključnu prednost gradi upravo na promociji zdravog životnog stila – nepušački hotel u kojem se umjesto alkohola služe svježe koktel kreacije i organski specijaliteti od namirnica lokalnih dobavljača, na površini od 350 hiljada kvadratnih metara netaknute prirode nudi niz rekreativnih aktivnosti na planinskom zraku. U pripremi je ponuda well-being pakete za grupe kroz koje će resort proširiti svoj zdravi program i na oblasti zdravstvene prevencije, individualne trening planove i nutricionizam.

Resort je koncipiran i građen u skladu sa najnovijim standardima očuvanja okoliša, što ga čini prvim izborom  organizatora događaja iz ove oblasti. Tako je i program UN-a za okoliš/životnu sredinu povodom Svjetskog dana okoliša 05.06.2018. upriličio Dan upravljača zaštićenih područja upravo u Tarčin Forest Resortu.

Uspješan start sezone ovog svjetskog branda u Tarčinu je potvrda da se bosansko-hercegovački turistički potencijali mogu aktivirati inovativnim, dobro osmišljenim projektima koji stimulišu priliv domaćih i stranih gostiju.

O BRANDU MGALLERY BY SOFITEL

MGallery by Sofitel je luksuzni brand najveće evropske i vodeće svjetske hotelske grupacije AccorHotels. Prezentan je na 90 fascinatnih lokacija u 24 zemlje svijeta koje nude nezaboravno, jedinstveno iskustvo. Svaki od ovih luksuznih butik hotela je unikatan po spoju vrhunskih internacionalnih standarda I ukorijenjenosti u lokalnoj sredini koju reprezentuje.

AccorHotels u svom portfoliju ima više od 20 hotelskih brandova i 4,200 hotela, resorta i rezidencija širom svijeta.

sofitel.com | accorhotels.com I tarcinforestresort.ba

 

 

 

Komentari
Podijeli

Comments are closed.