Hit komedija “MOSTARSKA DJELIDBA” na repertoaru je Narodnog pozorišta Mostar

0

Hit komedija “MOSTARSKA DJELIDBA” na repertoaru je Narodnog pozorišta Mostar u petak, 9. 3. u 20 sati. Predstavu je prema djelu Skendera Kulenovića režirao Sulejman Kupusović (1951. – 2014.), koji potpisuje i scenografiju i kostimografiju predstave.

Predstava je premijerno izvedena na otvaranju Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2008”, gdje je osvojila Specijalnu plaketu stručnog žirija.

Proročanski tekst “Djelidba” Skendera Kulenovića, koji je kao komedija davne 1947. godine premijerno izveden u Narodnom pozorištu Sarajevo, zabranjen je istu večer kada je i izveden. U režiji Sulejmana Kupusovića komedija “Mostarska djelidba” počinje po završetku Drugog svjetskog rata, a završava u sadašnjem vremenu, dajući predodžbu o periodu rata od ’92. do ’95. u BiH i zemlji u kakvoj živimo i danas. Doživjela je veliki uspjeh kod publike koja je prepoznala genijalnost i odličnu adaptaciju ovog bezvremenskog djela. Predstava koju publika redovno traži.

U predstavi igraju Sasa Orucevic (Trivun, predsjednik Djelidbene komisije), Emir Spahić (Suljo, njegov zamjenik), Jasmin Krpo (Zećiraga, član), Goran Lozo (Antelja, član), Emir Sejfić (Stevo, član), Vedran Vilogorac (Jozica, član), Mirsad Elezi (Omerica, Pomoćna sila), Serif Aljic (Bećir, muhtar), Ekrem Čorda (Tufko, kahvedžija), Amela Kreso (Rabija, kći Zećiragina), Miralem Kolečić (Seljak).

ULAZNICE
Ulaznice po cijeni od 7 KM i 3,50 KM s popustom za učenike, studente i penzionere su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati; rezervacije na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.