Helem nejse: Večeras izvodimo predstavu u čast Tvrtku Kulenoviću

0

Hit predstava Helem nejse – „Sarajevski Dani terorizma“, koja se već skoro četiri godine izvodi na daskama Kamernog teatra 55 u Sarajevu, večeras je na programu u 20 sati.

Do sada se izvodila više od 40 puta na sceni Kamernog teatra, ali je i gostovala u nekoliko bh. gradova, kao i u Beogradu, a svoju premijeru je doživjela na festivalu „Dani Jurislava Korenića“.

Ova predstava govori o terorizmu, kroz prizmu straha, te demistificira taj globalni problem spuštajući ga na svakodnevni terorizam sa kojima se susrećemo; od terorizma šalterskih radnica, preko revizora u tramvaju, do medijskih i političkih potpirivanja kojima smo svjedoci svakoga dana.

“Velika je čast igrati u Kamernom teatru 55, a posebno imponuje da smo tu već skoro četiri godine, što za nas predstavlja neku vrstu potvrde našeg umjetničkog djelovanja. Predstava je gotovo uvijek ispunjena do posljednjeg mjesta, a ne sumnjamo da će i večeras biti. Ipak, večerašnje izvođenje se razlikuje od ostalih jer smo jako tužni zbog smrti velikog pisca, filozofa i književnog teoretičara Tvrtka Kulenovića, koji je na nas ostavio neizbrisiv trag, kako u umjetničkom djelovanju, tako i u životu, našoj filozofiji kojom se vodimo… Najmanje što možemo uraditi jeste da večerašnju predstavu izvedemo u njegovu čast. Počivaj u miru, veliki čovječe. Neka ti je lahka zemlja bosanska” – rekli su momci iz Helem nejse

(life.ba)

Komentari
Podijeli

Comments are closed.