Greške u šminkanju preplanule kože

0

Jedno od osnovnih pravila ljeti, kada je riječ o šminjaknju je – kada (i ako) pocrnite promijenite stil šminkanja. Vizažisti ističu kako bi lijepu i preplanulu boju trebalo što više isticati, a ne skrivati ispod slojeva “teškog” make-up-a. U suprotnom dobit ćete “efekat maske”, ali i izgledati mnogo starije.

Prema mišljenju stručnjaka ovo su stvari na koje treba obratiti pažnju:

PUDER

Prije šminkanja lice obvezno namažite hidrantnom kremom jer sunčanje isušuje kožu. Umjesto “teških” pudera birajte preparate s laganom i transparentnom teksturom. Važno je da nijansa tekućeg pudera odgovara trenutnoj boji vaše kože. Budući da će ten s vremenom blijediti, najbolje bi bilo da pri ruci imate i svjetliju i tamniju nijansu pa da ih miješanjem prilagođavate trenutnom stanju.

bronze-makeup-8PRIMER

Na preplanuloj koži eventualni nedostaci mnogo manje dolaze do izražaja pa prevelike “intervencije” zaista nisu nužne. Matirajući primer može poslužiti kao idealna podloga jer će fiksirati šminku i spriječiti da se razmazuje pod talasima vrućine.

BRONZER ILI RUMENILO

Ako ste jako preplanuli, najbolje rješenje za vas je bronzer. Nanesite ga na one dijelove lica koji prirodno najviše pocrne na suncu, dakle: na vrh jagodičnih kostiju, nos i čelo. To će vašem licu dati dodatnu svježinu. Ako ste plavi i ne tamnite mnogo, najbolje je da zaboravite na bronzere i odlučite se za rumenilo u koralnocrvenoj, ružičastoj ili boji breskve. Jako je važno da znate da bi na suhu kožu trebale nanositi svjetlucava rumenila ili bronzere, dok bi mješovitoj i masnoj morali osigurati mat teksturu.

RUŽ

Griješite ako mislite da su tamne boje dobro rješenje. Naprotiv, one će se stopiti s licem i pokvariti opći utisak. Bez obzira na to koristite li sjaj ili ruž, birajte nježne i živahnije nijanse jer ljeto jednostavno zove na kontrast! Roza, narandžasta i sedefasta sjajila idealna su za dan jer će još više istaknuti lijepo osunčani ten. Za večernje prilike birajte svijetloružičaste ili ruževe boje breskve.

 

Komentari
Podijeli

Comments are closed.