Gimanzijalci iz Mrkonjić Grada osvojili prvu nagradu i na Tesla Festu u Novom Sadu

0

Nakon što je grupa gimnazijalaca iz Mrkonjić Grada predstavila po prvi put svoju aplikaciju u Banjaluci i odmah osvojila srebrenu plaketu, odlučili su da svoj rad predstave i Novosađanima.

Naime, u Novom Sadu održan je Tesla Fest i ova sjajna grupa gimnazijalaca je osvojila prvu nagradu sa predstavljenom aplikacijom “RealChem3D” čiji je glavni cilj da pomogne pri učenju i shvatanju hemije, a prilagođena je srednjoškolcima.

Aplikacija sadrži 3D prikaz atoma iz periodnog sistema elemenata kao i molekula, koje su tema rada na časovima hemije. Naravno, aplikacija je dostupna i na android uređajima u virtualnoj i proširenoj realnosti. Ona ide u korak sa najnovijom tehnologijom, koja je svakako zanimljiva svim srednjoškolcima.

Tim koji je radio na aplikaciji sastoji se iz četiri člana. Ivana Perić i Milan Mandić su zaduženi za modeliranje molekula i atoma, a Filip Kostić i Dejan Mandić za mehaniku i funkcionalnost same aplikacije.

Filip dodaje da veliku pomoć im je pružio kamp mladih programera “Pitam Da” koji je odgovoran za njihovo znanje iz programiranja, kao i naš mentor Nataša Roljić.

Banjaluka.com

Komentari
Podijeli

Comments are closed.