Flesby II: Automobil otporan na udarce

0

Na sajmu autumobila u Tokiju, kompanija Toyoda Gosei je predstavila do sada neviđen automobil. Riječ je o modelu Flesby II, koji je svojevrsna prezentacija futurističkih ideja auto-industrije.

Flesby na ulicama svijeta do 2030 godine

Prema riječima predstavnika japanske kompanije, automobil budućnosti bi se na svim ulicama svijeta mogao naći 2030 godine. Sama proizvodnja ovog simpatičnog auta zahtjeva veliku pažnju i vrijeme.

Pri pravljenju Flesby-ja korištena je guma koja može mijenjati svoj oblik. Takav materijal štiti spoljašnji i unutrašnji dio vozila od udaraca. Zbog toga se može reći da onaj koji vozi Flesby II kao da vozi zračni jastuk, jer je automobil rađen na takvom principu da štiti od svih udaraca, a istovremeno je veoma lagan i funkcionalan. 

Takashi Ishikawa iz kompanije Toyoda Gosei istakao je da su  air-begovi (inače raspoređeni u unutrašnjosti vozila) na Flesby-ju ubačeni po spoljašnjim dijelovima vozila poput haube i branika. Na taj način se štiti tijelo automobila. Gumeni dijelovi se mogu pomjerati elektronski i na taj način mjenjaju oblik Flesby II vozila. 

Pogledajte i video sa sajma u kojem je prezentiran automobil budućnosti.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.