Fatima Kovačević: Donirala sam svoju kosu punog srca i jedva čekam da poraste kako bih isto učinila

0

Svakodnevno se žalimo na različite stvari, uglavnom sitnice koje nam i nisu od krucijalne važnosti, a ne trudimo se postavimo prioritete i budemo borci za iste.

Ono što nas najviše može ugroziti u obavljanju svakodnevnih obaveza, jednostavnog uživanja u životu, disanja punim plućima jeste bolest.

Svjesni smo kako nas i najmanji virus gripe poprilično onesposobi i jedino o čemu tada razmišljamo jeste da ozdravimo i nastavimo normalno funkcionisati.

Ukoliko mi nismo bolesni, onda nam zaista teško padne ako znamo za nekoga da jeste, naročito kada su u pitanju djeca.

“Kada sam prije dvije godine išla da posjetim kliniku za onkologiju, apsolutno sam zaboravila na sve svoje ‘probleme’, postali su beznačajni. Kada vidiš djecu, velike borce koji ulažu sve atome da bi sutra nastavili ići u školu ili se igrati sa drugarima, sve drugo postane bezazleno. To su borci koji vas dočekaju sa osmijehom na licu, a svjesni ste koliko su gorčine morali progutati, to su borci koji svoje najljepše dane djetinjstva provode na hemoterapijama.” – govori Fatima Kovačević.

Ono sa čime se djeca, a pogotovo tinejdžeri nekako najteže izbore jeste niz promjena koje se dešavaju na njihovim tijelima usred hemoterapija, a jedan od njih je gubitak kose. Tu dolazimo do dijela kada se mi lično možemo uključiti i makar jednim dijelom pomoći im da prebrode taj teški, preteški dio koji je neizostavan tokom njihove životne borbe.

“Kada sam prošle godine vidjela video na kojem je prikazano kako ambasadorica  udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ Amra Džeko donira svoju kosu, a poslije nje i veliki broj drugih osoba, bez nekog daljeg razmišljanja sam odlučila uraditi isto. Uradila sam to punog srca i jedva čekam da moja kosa dosegne potrebnu dužinu kako bih je poklonila onima kojima će bolje pristajati nego meni te im dići samopouzdanje.” – dodaje Fatima.

Kada vidite osmijeh kod djece kada dobiju izrađenu periku, to je zaista neprocjenjiv osjećaj.

Sve što je potrebno jeste da dođete u SCC 17.11 te da vaša kosa ima dužinu od 30cm i pri tome nije hemijski tretirana. Pomozimo malim herojima da uspješno dođu do cilja te da kroz svoju životnu borbu budu, makar na ovaj način, motivisani.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.