EYOF 2019: Raspored lokacija na kojima će se održati EYOF 2019

0

U susret EYOF-u 2019 – Evropskom olimpijskom festivalu mladih koji se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu donosimo vam raspored dešavanja i lokacija.

Bjelašnica

Bjelašnica je najviši ski centar u Bosni i Hercegovini, gdje će se tokom EYOF-a održavati Alpsko skijanje – timski paralel slalom

Jahorina

Jahorina je planina u Bosni i Hercegovini koja pripada planinskom dinarskom sistemu. Najviši vrh je Ogorjelica sa 1,916 m nadmorske visine. Jahorina će biti domaćin alpskom skijanju – slalom i veleslalom.

Sportsko-poslovni centar “Peki” Pale

Sportsko-poslovni centar „Peki“ Pale smješten je uz samu obalu rijeke Miljacke a tu će se tokon EYOF-a održavati takmičenje u karlingu.

Olimpijska dvorana “Juhan Antonio Samaranch” ZETRA

Tokom EYOF-a u Zetri ćete moći pratiti hokej ba ledu. Vlasnik kompleksa je ZOI'84 OCS Sarajevo, koji je pravni nasljednik Organizacionog odbora XIV Zimske olimpijade.

Skenderija

Skenderija i dvorana “Mirza Delibašić” ugostiće umjetničko klizanje u kojem mnogi vole uživati.
Dvorana Mirza Delibašić je ime višenamjenske sportske dvorane sa pratećim objektima namijenjenim održavanju sportskih, kulturnih, poslovnih i zabavnih događaja. Dvorana je dobila ime po Mirzi Delibašiću, najvećem bosanskom košarkašu koji je igrao za KK Bosnu

Dvorišta Jahorina

Nordijski ski centar Dvorišta se nalazi u podnožju olimpijske ljepotice Jahorine, na nadmorskoj visini od 1.350 m, a udaljena oko 14 km od Pala. Ovdje će se odvijati takmičenje u biatlonu.

Stadion “Slavija”

Stadion Slavija je multifunkcionalni stadion u Istočnom Sarajevu. Trenutno se uglavnom koristi za igranje fudbalskih utakmica i predstavlja domaći stadion FK Slavije, a za potrebe EYOF-a iskoristiti će se za brzo klizanje.

(Zdravi portal)

Komentari
Podijeli

Comments are closed.