Eko izazov: “Učinimo svoju zemlju još ljepšom”

0

Američka ambasada u BiH i UG “Ruke” vas izazivaju da se prijavite na Eko izazov “Učinimo svoju zemlju još ljepšom”

Cilj izazova je animirati više od 25.000 volontera koji će se aktivno uključiti u rješavanje ekoloških problema, zaštitu okoliša, pronalaženje rješenja za smanjenje otpada, recikliranje, uprvljanje otpadom i to kroz implementaciju konkretnih volonterskih akcija u svojim lokalnim zajednicama!

Način prijave:
Odaberite zapuštenu javnu površinu, dvorište, proplanak, obalu rijeke, površine 300- 500m2 koju treba urediti – budite sigurni da nema mina!

Prijavite se slanjem fotografija trenutnog stanja, odabrane lokacije, na e-mail: izazov387@gmail.com.

Uredite, uljepšajte, učinite korisnom za vas i vaše sugrađane, održavajte narednih godinu dana i redovno nas obavještavajte o provedenim aktivnostima postavljanjem informacija o broju volontera i slikama aktivnosti na Facebook grupu Izazov: Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena

Možete se prijaviti u tri kategodije i to kao:
1. Škola/ Vrtić;
2. Nevladina organizacija / Kompanija;
3. Individualac/Porodica.

Za najinovativnije i najuspješnije ideje biće dodjeljene nagrade za svaku od kategorija:
Prvo mjesto: 1 000 USD;
Drugo mjesto: 500 USD;
Treće mjesto: 300 USD.

Tu je i pet specijalnih nagrada za one koji se svojim djelovanjem budu posebno istakli u donošenju dugoročnog rješenja ekološkog problema, inovativnosti, kreativnosti, multietničkoj saradnji i uticali na bolja zakonska rješenja.

Vaše prijave možete slati već od 27.01.2020.g., a 21.11.2020.g, na 25. godišnjicu potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma biće dodjeljene nagrade najuspješnima.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.