EDUS organizira besplatne inkluzivne S.T.E.A.M. radionice

0

Udruženje Edukacije za sve – EDUS organizira besplatne inkuzivne S.T.E.A.M. radionice za djecu koja imaju predvještinu praćenja višestrukih uputa tokom rada u grupi  i funkcionalnu komunikaciju.

Ako vaše dijete ima između 3 do 8 godina, a zainteresirano je za vještine rješavanja složenih i manje složenih izazova, te voli učiti na direktnom praktičnom radu i igri i sve to kroz drugačije koncepte idealno je za pohađanje ovih radionica i možete ga prijaviti na linku http://edusbih.org/bhs/upisnica-na-steam-mams-radionice/

Radićemo na stimulaciji specifičnog područja razvoja, kao što su razumijevanje okoline, simboličke logičke i konstruktivne igre, te umjetnosti.

Radionice će se održavati od 28. septembra do 21. oktobra 2020. godine, dva puta sedmično, u utorak i četvrtak, u EDUS prostorijama u Ulici Kolodvorska 11a/I.

Djeca će biti podijeljena u dvije grupe, uz pridržavanje svih mjera propisanih od nadležnih organa i to:

a) Grupa 1 –  08:00 – 10:00

b) Grupa 2 –  13:00 – 15:00

Pojam STEAM predstavlja skraćenicu pojmova Science (nauka), Technology (tehnologija), Engineering (inžinjering) Art (Umjetnost) i Mathematics (matematika). Ove radionice se realiziraju u okviru projekta – Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE, koje finansira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Komentari
Podijeli

Comments are closed.