Do dugih trepavica prirodnim putem

0

Žene vole duge trepavice jer ističu oči. Istovremeno, naučnici su potvrdili da pogled s dugim gustim trepavicama čini žene mlađim i privlačnijim. Upravo zbog toga žene od davnina koriste razne tretmane i preparate poput ugradnje trepavica i umjetnih trepavica međutim sva ta rješenja su  kratkotrajna.

Kako biste imali prirodno duge i lijepe trepavice, slijedite ove savjete:

  • Čistoća – prva i najvažnija stvar je da održavate trepavice čistima. Nemojte zaboraviti skinuti maskaru ili umjetne trepavice i očistiti oči otopinama ili uljem za skidanje šminke. I upamtite, voda i sapun neće skinuti šminku do kraja, a mekane blazinice ili krpice su vaš prijatelj za njegu trepavica.
  • Nježno – isto kao i kosa, i vaše trepavice mogu biti slabe i pucati. Zato, budite nježni dok nanosite maskaru i dok uklanjate šminku, ne trebate trljati oči, dovoljno je držati 30-ak sekundi da maskara omekša. Trepavice mogu podnijeti grubost, ali jednom kad ih uništite, treba im dosta vremena da se oporave.
  • Uvijač – ovaj jednostavan i jeftin trik pomoći će vam da dobijete duge i guste trepavice. Ako ne znate kako ga koristiti, iznenadit ćete se koliko je zapravo jednostavno. Otvorite rupicu i stavite trepavice, lagano pritisnite, pazeći da ne uhvatite kapak, držite 20-ak sekundi i pustite. Dodatni trikovi koji će vam pomoći su da prije korištenja uvijač zagrijete fenom ili vrućom vodom, a pazite da ga uvijek koristite prije stavljanja maskare.
  • Puder – prije nanošenja maskare, uzmite čistu četkicu od stare maskare, na nju nanesite baby puder ili puder u kamenu i stavite na trepavice. Na taj ćete način razdvojiti trepavice koje će izgledati definirano i bit će punije i duže, a imat ćete i manje grudvica od maskare.
  • Manje je više – nisu sve trepavice iste pa nanošenje ovisi o pojedincu. Ipak, preporučuje se da nanesete samo dva sloja maskare. Jedan vam neće dati „wow efekt“, a treći sloj je već previše jer dolazi do stvaranja grudvica i spajanja trepavica, što na kraju izgleda loše.
  • Njega – različita ulja i prirodni pripravci mogu ojačati vaše trepavice. Isto tako, u drogerijama možete pronaći razne proizvode koji zaista pomažu vašim trepavicama da budu čvršće i duže.

Iako ćete možda doći u iskušenje da stavite umjetne trepavice, da skratite muke, bolje bi bilo da ostanete prirodni. Poslužite se ovim trikovima, njegujte trepavice, redovito ih čistite i rezultati će se zasigurno vidjeti.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.