Dogs Trust proglašava pobjednike takmičenja za osnovce u Gradu Banja Luka

0

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust je ove godine organizovalo prvo takmičenje za djecu osnovnih škola Grada Banja Luke gdje se besplatni Program edukacije školske djece uspješno provodi još od 2015/2016. školske godine.

Proglašenje pobjednika će biti upriličeno u četvrtak, 10. maja 2018. u Osnovnoj školi „Branko Radičević“, Bulevar vojvode Stepe Stepanovića 116, u Banjaluci s početkom u 13:00 sati. Predstavnici Fondacije Dogs Trust će ovom prilikom proglasiti prva tri mjesta i uručiti predstavnicima pobjedničkih timova simbolične vaučere, dok će vrijedne nagrade biti dostavljene direktno u škole.

Na događaj su, pored djece i osoblja škola učesnica, pozvani i predstavnici lokalne vlasti. Program edukacije školske djece koji kreira, finansira i koordinira Dogs Trust a čiju implementaciju uz angažman stručnjaka obezbjeđuje partnerska organizacija, udruženje građana “Koliba”, se uz odobrenje Ministarstva obrazovanja Republike Srpske u ovom entitetu provodi od 2015.godine u Gradu Banja Luka, Romanijsko-zvorničkoj regiji, a od 2018.godine i u okolnim opštinama Banjaluke.

Edukativno zabavne radionice interaktivnog karaktera koje se mogu uklopiti i u obrazovni plan i program škola, dio su sveobuhvatne podrške Predstavništva Fondacije Dogs Trust trajnom, humanom i zakonskom rješenju problema napuštenih pasa, te pomažu djeci da budu što bezbjednija u kontaktu sa psima i da izgrade svijest o važnosti odgovornog vlasništva pasa i potreba pasa, što je važno ne samo za životinje, već i za zajednicu.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.