Friday, May 20

dm {ZAJEDNO} za zdrav život – Izabrano deset pobjedničkih školskih projekata

0
Kompanija dm zajedno s kupcima izabrala 10 projekata za unapređenje zdravlja učenika i osoblja u osnovnim školama širom BiH čiju će realizaciju podržati od septembra 2017. godine.

Poznati su rezultati glasanja dm kupaca širom BiH na osnovu kojih je, u okviru višemjesečne društveno odgovorne kampanje dm kompanije, {ZAJEDNO} za zdrav život, izabrano deset pobjedničkih projekata, kreiranih za unapređenje zdravlja učenika i osoblja u osnovnim školama naše zemlje.

Naime, želeći utjecati na buđenje svijesti mladih naraštaja o važnosti zdravog načina života, kompanija dm je 13.2. uputila poziv svim školama u BiH da osmisle i prijave projekte čijom realizacijom će biti podržane zdrave navike učenika i nastavnika. Nakon izuzetnog odziva, od ukupno 120 prijavljenih projektnih prijedloga, dm žiri je odabrao 30 za koje su kupci, od 5.4 do 30.4. imali priliku glasati i tako kreirati pobjedničku listu od 10 najboljih koji će u septembru ući u fazu realizacije.

„Kampanja je izazvala sjajne reakcije i sretni smo jer smo uspjeli animirati 120 škola da prijave projekte i budu proaktivni u osmišljavanju koncepata za unapređenje zdravlja učenika. Posebno nas raduju i reakcije naših kupca. Njih 5.959 glasalo je za projekte i na tome im se zahvaljujemo“, izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Prema tome, dm će podržati realizaciju sljedećih projekata: “Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor” iz Sarajeva – Zdrav način života i socijalna inkluzija kroz sport, “OŠ Petar Kočić“ iz Šipraga/Kotor Varoš – Uređenje školskog dvorišta,  “JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju” iz Zenice – Razvijanje i učvršćivanje motoričkih sposobnosti kod djece sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju, “Druga osnovna škola Živinice” iz Živinica – Rekonstrukcija odvoda u školi,  “Treća osnovna škola” iz Mostara – Čiste ruke zdrav život, “OŠ Ivan Goran Kovačić” iz Livna – Dan sporta u Osnovnoj školi, “OŠ Vuk Stefanović Karadžić” iz Kozarske Dubice – Čistoća je pola zdravlja, “Područna OŠ Jablanica, Maglaj” iz Jablanice/Maglaja, – Kroz časove tjelesnog odgoja do zdravog načina života,  “Jedanaesta OŠ Zovik” iz Zovika – Zubić vila i „OŠ Kamenica“ iz Bihaća – Pružimo ruke sportu u prirodi.

 

Komentari
Share.

Comments are closed.