Danas su ilidžanci bili u ulozi super junaka!

0

Crveni križ općine Ilidža danas je u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Federacije BiH organizovao redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi bila je otvorena za sve sugrađane a trajala je od 12 do 18 sati u prostorijama Crvenog križa općine Ilidža u ulici Jahijela Fincija 18 u Lužanima.

“Akciji je prethodila animacija građana i upoznavanje o važnosti dobrovoljnog davanja krvi, kao i koliko donirana doza znači za osobu kojoj je potrebna. U toku same akcije svima koji su izdvojili vrijeme poklonili smo simbolične poklone u vidu privjesaka i bedževa.” – navode organizatori.

Današnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvalo se 22 građana od čega je njih 17 darovalo krv, dok je 5 građana radi zdravstvenih i drugih razloga bilo spriječeno ovaj put donirati ovu, za život važnu, tečnost.

“Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su izdvojili vrijeme i odazvali se našoj akciji i nadamo se da će naredna biti još masovnija!” – dodaju organizatori.

Crveni križ i dalje planira posvetiti veliku pažnju ovom programu, posebno uzimajući u obzir koliko života ovisi o tome da li će imati potrebnu krv.

(ZdraviPortal)

Komentari
Podijeli

Comments are closed.