Danas 117. gradski derbi

0

FK Sarajevo će danas u okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostiti FK Željezničar. Tim povodom održana je zajednička konferencija za medije u svečanom salonu Svetozar Vujović na kojoj su se prisutunima obratili šefovi stručnog štaba i kapiteni obje momčadi.

Milomir Odović: Vidim da je interesovanje veliko, ja sam u ovoj formi doživio mnogo derbija i raduje me da se tradicija nastavlja i naravno najvažnija praktično utakmica u kojoj ne treba posebno motivisati igrači, ali što se tiče konkretno ovog derbija, mislim da Sarajevo ima nešto povoljniju situaciju.

U nastavku šef stručnog štaba FK Željezničar dodao je:

Definitivno mislim da je lošija situacija bila pred Zvijezdu, zbog turbulencija, dogodilo se šta se dogodilo, donijeli smo određene odluke i mislim da će one biti dugoročno dobre, a istovremeno ne želim više da se vraćam na te stvari iz prostog razloga što igramo veoma važnu utakmicu i kao što se zna Željezničar ima roster od 22-23 igrača koji mogu odgovoriti ovom zadatku. Neće biti lako, ali čitavu sedmicu radimo dobro i mislim da su igrači shvatili kako možemo parirati Sarajevu i imati šansu.

U nastavku press konferencije, prisutnima se obratio kapiten Sulejman Krpić.

Sulejman Krpić: Analizirali smo Sarajevo, kvalitetna su ekipa, to se vidi od početka prvenstva, ali smo i mi kvalitetni. Uvijek ima dobrih i loših rezultata, tako da mi nastojimo sutra izaći, pokazati svoj karakter i nadamo se pobjedi.

Ispred Fudbalskog kluba Sarajevo, prisutnima se obratio prvo šef stručnog štaba Husref Musemić.

Husref Musemić: Što se tiče uvertire, nismo je napravili ni mi ni oni, poraženi smo i ovo je rijetka situacija. Složio bih se sa kolegom da je o derbiju sve ispričano. Položaj na tabeli nikada nije bio presudni faktor, a to neće biti ni sutra. Bio bih zadovoljan kada bi se ponovio derbi sa Grbavice i volio bih da pobjedimo. Imamo imperativ pobjede, imamo pet bodova prednosti, ali mi ne razmišljamo o tome

Krste Velkoski:  Ako pričamo o zadnjem derbiju nisam postigao gol, ali to ne znači da sam odigrao loše. Odigrao sam veoma dobro, a onaj derbi ‘gasi sve’ tada sam odigrao loše i preuzeo sve na sebe. Postigao sam gol na Grbavici kada smo osvojili titulu, ne opterećujem se previše i najbitnije je da Sarajevo dobije. U derbiju uvijek presudi greška, inspiracija nekoga i nadam se da će neki naš igrač biti u prvom planu.

Bordo ekipa u utakmicu 16. kola ulazi nakon poraza od ekipe GOŠK-a sa minimalnih 1-0. Tim porazom, tim je prekinuo niz od šest uzastopnih pobjeda. Ekipa Željezničara također u susret ulazi nakon poraza od ekipe Zvijezda 09.

Sponzor derbija je Lutrija Bosne i Hercegovine koja nastavlja podržavati razvoj bh. sporta saradnjom s fudbalskim klubovima FK Željezničar i FK Sarajevo. Potpisani su jednogodišnji ugovori koji će klubovima osigurati značajnu finansijsku podršku. Posebno raduje što će i vjerni navijači ovih klubova biti u prilici učestvovati u brojnim nagradnim igrama koje će Lutrija BiH prirediti za njih.

Također, navijačima je na raspolaganju i nova Android aplikacija Lutrije BiH a  više informacije o aplikaciji možete pronaći na www.lutrijabih.ba.

Gradski derbi je na rasporedu danas, 03.11. na stadionu Asim Ferhatović Hase u 17h.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.