Cvijeće nam zaista popravlja raspoloženje!

0

Osobe okružene cvijećem društvenije su i imaju bliže veze nego one koje nemaju potrebu za mirisnim cvjetovima

Poznato je da cviježe ima dosta čari i ljepota. Ono po čemu je takođe prepoznatljivo jeste da popravlja raspoloženje, prevenira depresiju i daje osježaj zadovoljstva i radosti.

Istraživanja zaista pokazuju da je melem za ranjenu dušu, da popravlja raspoloženje i pruža osjećaj zadovoljstva. Evo zbog čega stručnjaci preporučuju da se okružite cvijećem:

  • Istog trenutka mijenja vaše raspoloženje. Dokazano je da kada neko dobije cvijeće, bez obzira na to kada i od koga, obuzme ga osjećaj sreće, a na licu mu se pojavi osmijeh kao pokazatelj zadovoljstva.
  • Dugoročno stvara osjećaj unutrašnje harmonije i sklada sa okolinom. Studije su pokazale da su ljudi koji često dobijaju na poklon cvijeće, ili ga sami kupuju, manje nervozni i depresivni. Više uživaju u sitnicama, a to onda povlači i dugoročnije zadovoljstvo.
  • Pomaže da lakše gradimo odnose sa ljudima. Osobe okružene cvijećem društvenije su i imaju bliskije veze nego one koje nemaju potrebu za mirisnim cvjetovima.
  • Dom čine toplijim, a domaćina gostoljubivijim. Kada uđete u nečiju kuću i vidite cvijeće, sigurno ćete se prijatnije osjećati nego kod nekog ko nema zelene i šarene biljke, prenose Novosti.

Ako u svojoj blizini imate dosta cvijeća, sigurno se osjećate drugačije i bolje.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.