Crveni križ u BiH i svijetu slavi Svjetski dan i sedmicu pod sloganom “Ljubav”

0

Društvo Crvenog križa/krsta BiH, sa svojom strukturom obilježiće tradicionalnim aktivnostima Svjetski dan i Nedjelju Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca.

Ovogodišnji slogan pod kojim se obilježava Svjetski dan i Nedelja/Sedmica Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca kao i 100 Međunarodne Federacije društava Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca glasi LJUBAV.

U okviru ove kampanje najveća i najmasovnija humanitarna organizacija slavi snagu i rezultate, kao i doprinos njihovog osoblja i volontera u zajednici.

Nizom aktivnosti u svakom dijelu Bosne i Hercegovine na simboličan način će se sprovesti razne akcije poput pokaznih vježbi prve pomoći, edukacija, akcija dobrovoljnog davanja krvi, podjelom humanitarnih paketa, svečanih prijema kao i dodjela priznanja.

Crveni križ Federacije BiH će pored tradicionalnih aktivnosti organizirati svečanu dodjelu najviših priznanja – 8. Maj/Svibanj, pojedincima u strukturi CKFBiH, koji su postigli poseban doprinos u radu organizacije Crvenog križa, kao i Godišnja priznanja organizacijama i pojedincima za postignute rezultate u prethodnoj godini. Na ovoj svečanosti biće upriličena i dodjela zahvalnica onima koji su pružili podršku promociji humanih ciljeva naše organizacije.

Iz Crvenog križa Federacije BiH navode i da će u bolnicama u Travniku, Goraždu, Bihaću, Novoj Biloj, Livnu i Orašju uručiti i 100 setova za novorođenčad, simbolično, za bebe rođene u Nedjelji Crvenog križa.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.