Čokoladna torta s kestenom: Idealan jesenji desert

0

Budući da je jesen i da je vrijeme kestenja donosimo vam recept za čokoladnu tortu sa kestenom. Trebaće vam oko sat vremena da je napravite, a upravo čokolada i kesten vašem desertu daće bogati okus, koji je idealan desert za nadolazeće hladne dane.

Sastojci

Priprema

  1. Kestene ispecite i ogulite pa usitnite u blenderu. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180°C, namažite okrugli lim maslacem ili stavite papir za pečenje.
  2. Na srednjoj vatri rastopite 250 g čokolade za kuhanje i 100 g maslaca i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Gotovu smjesu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  3. Odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke istucite i stavite sa strane. Ručnim mikserom izmiješajte žumanjak i šećer dok ne dobijete kremastu smjesu.
  4. U žumanjak dodajte rastopljenu čokoladu i dobro izmiješajte. Zatim dodajte razmrvljene kestene i brašno i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  5. Dodajte po malo bjelanjka i lagano miješajte. Kad izmiješate sve sastojke, prebacite u okrugli lim i pecite.
  6. S čačkalicom provjerite je li torta pečena, izvadite je i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Dok se torta hladi, pripremite glazuru. Na srednjoj vatri zagrijte 250 g čokolade, 50 g maslaca i bademovo mlijeko.
  7. Glazuru izlijte na ohlađeno tijesto i ukrasite mrvicama badema i kestena ili po želji. Prije posluživanja stavite tortu u frižider na barem sat vremena
Komentari
Podijeli

Comments are closed.