Coachella 2017: Počeo najpopularniji američki festival muzike i umjetnosti

0

Kao i svake godine do sada, grad Indio u pustinjama Kalifornije biće domaćin najpoznatijeg američkog festivala Coachella. Amerikanci su veliki ljubitelji ove senzacije, jer pored ljubavi prema umjetnosti, festival je poznat i po tome što kreira trendove za ostatak ljeta i godine. 

Počeci Coachelle se vezuju za 93’ godinu i nastup grupe Pearl Jam. Koncert je održan kao bojkot zbog ograničavanja ulaznica od strane organizatora. Grupa je odbila da nastupa u koncertnoj dvorani, jer su karte bile jako skupe pa su iz tog razloga koncerti Empire Polo Cluba pretvoreni u festival nalik Woodstocku. Pruža se mogućnost svima da “žive” u kampu i posjećuju koncerte koje žele.

 Mjesto za promociju muzike, umjetnosti i mode

Pripreme fanova za Coachella festival traju već od januara. Fanovi se pripremaju za sve koncerte, organizuju prevoz i boravak. Na koncertima i izložbama se mogu vidjeti najveće zvijezde današnjice. Tako će ove godine pored sporednih,  na glavnoj bini nastupati senzacije Radiohead, Lady Gaga i Kendrick Lamar.

Ono po čemu je festival posljednjih godina posebno popularan jeste moda. Djevojke par mjeseci unaprijed osmisle svoj izgled i trude se biti što inventivnije, jer sve novosti koje se pojave na festivalu prerastaju u “must have” modne kombinacije za ljeto.

Na Coachelli se svake godine pojavljuje sve više poznatih ličnosti. Najčešće su to pripadnici mlađe generacije muzičara, glumaca, reality zvijezda, ali i onih koji to žele postati. Upravo oni kreiraju nove trendove i pune naslovne stranice svojim skandalima sa festivala. 

Foto: //stealherstyle.net//

Fotografije preuzete sa: //stealherstyle.net//

Komentari
Podijeli

Comments are closed.