Članovi SAFE-a obradovali 30 mališana u Zavodu Mjedenica

0

Članovi Studentske asocijacije edukacijskog fakulteta (SAFE) na Internacionalnom Burč univerzitetu vrijedno su započeli drugi semestar akademske godine.

Po ko zna koji put članovi SAFE-a odlučili su obradovati djecu, ali ovaj put onu koja borave u Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica. Par dana prije posjete prikupljen je novac koji su donirali studenti i osoblje Burč univerziteta, a potom su članovi napravili prigodne paketiće za 30-ero djece u dobi između 8 i 17 godina. Po dolasku u Zavod Mjedenica, dežurni učenik je srdačno dočekao članove SAFE-a i druge studente Burča nakon čega je uslijedilo upoznavanje i druženje sa djecom i osobljem Zavoda.

Djeca nisu krila oduševljenje zbog posjete, kao ni studenti koji su odmah prešli na različite igre i aktivnosti koje su izmamile široke osmijehe i radost.

Na prijedlog studentice Berine Šijerkić, glavna aktivnost koja je obilježila SAFE-ovu posjetu jeste igra upoznavanja uz pomoć klupka, gdje su studenti i djeca iz Zavoda Mjedenica sjedila u krugu i kada bi dobila klupko u ruke trebali da se predstave i kažu nešto o sebi, te dodaju klupko nekoj osobi iz kruga. Na kraju igre su, kao što se vidi na fotografijama iz galerije, dobili mrežu prijateljstva, a koju će sigurno pamtiti dugo.

” Zaista je teško riječima dočarati koliko smo se lijepo osjećali tokom posjete i druženja u Zavodu Mjedenica, a posebna riječ zahvale ide svim studentima i osoblju Burč unvierziteta koji su učestvovali u organizaciji posjete, te direktorici Mirsadi Čakal koja nas je srdačno dočekala i po završetku druženja sa štićenicima Zavoda počastila razgovorom kroz koji smo saznali način funkcionisanja ove ustanove, te nam predložila i mogućnost volontiranja u istoj. Ovim putem poručujem svima onima koji do sada nisu bili u posjeti, da to obavezno učine čim prije jer je pozitivna energija koju ta djeca imaju nešto što nam je potrebno kako bi konačno razbili stigmu prema djeci sa posebnim potrebama, a koja nažalost u BiH još uvijek postoji” – kazala je predsjednica Studentske asocijacije edukacijskog fakulteta Fatima Kovačević.

(ZdraviPortal)

Komentari
Podijeli

Comments are closed.