cargo-parter uz djecu oboljelu od raka

0

Kompanija cargo-partner d.o.o. Sarajevo, odlučila je svoj jubilej, deset godina postojanja, obilježiti na najbolji način, podržati djecu oboljelu od raka.

Kompanija cargo-partner se pokazala kao društveno odgovorna kompanija i odlučili su da svoj jubilej obilježe sa djecom oboljelom od raka, tako što će sredstva namjenjena za proslavu sa svojim partnerima preusmjeriti na program Psihosocijalne pomoći i podrške djeci oboljeloj od malignih oboljenja i njihovim roditeljima.

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka uspješno realizuju već 15 godina ovaj program. Psihosocijalna podrška je program koji se sprovodi na hematoonkološkim odjeljenjima na dječijim klinikama u Sarajevu i Tuzli, ali i u okviru Roditeljske kuće, gdje su djeci i roditeljima na raspolaganju dva psihologa i socijani radnik koji su tu u svakom trenutku da im olakšaju cijeli proces liječenja, borbe i suočavanja sa teškom dijagnozom te za sve vrste savjetovanja kada su njihova prava u pitanju.

Iz Udruženja su beskrajno zahvalni na ovoj donaciji i ukazanoj podršci. cargo-partner je pokazao da su društveno odgovorni i da su spremni biti uvijek tu za djecu kojoj je to najpotrebnije, da su spremni biti ona dobra promjena koja im je baš sada potrebna.

 

Komentari
Podijeli

Comments are closed.