Budite kreativni: Stare merdevine kao moderni dodatak u kući

0

Ukoliko želite svoj dom preurediti, dekorisati i dati mu novi retro i vintage stil stare merdevine mogu vam itekako pomoći.

Merdevine možete upotrijebiti kao komad namještaja, dekoraciju ili pomagalo u kući ili bašti. Pored toga što mogu dati novi stil i učiniti vaš dom unikatnim, veoma su pristupačne i za ovakvu ideju ne treba vam mnogo novca.

Merdevine kao police

Jedan od najčešćih i najjednostavnijih načina da upotrebite merdevine u svom domu jeste da od njih napravite police! To mogu biti police za knjige ili dekorativne predmete u vašoj dnevnoj sobi. Jednostavno nađite dvokrake merdevine, postavite ih u ugao sobe, na njih složite željene predmete.

Možete potrijebiti i najobičnije jednokrake merdevine, prikucati ih uza zid i dobiti zanimljive police za knjige koje ne zauzimaju puno prostora.

Budite kreativni pa iskobinujte više dvokrakih merdevina, običnih daski koje će se uklopiti bojom i napravite modernu policu na zidu.

Merdevine u kuhinji

U kuhinji male merdevine obojene u bijelo mogu biti odlična polica sa posuđe koje će vam uvijek biti pri ruci.

Okačene na plafon obične merdevine mogu biti itekako korisne. U kuhinji možete za njih zakačiti šerpe, lonce i tiganje i tako uštedeti prostor.

Merdevine kao plakar

Kao plakar merdevine mogu poslužiti za praktčno odlaganje odjeće. Idealno za podstanarske stanove bez ormara. Zašto biste trošili novac na skupe plakare. Jednostavno upotrijebite merdevine. Odlično se slažu sa dječijom sobom.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.