Azra Dedić: Još jedan uspjeh djevojke sa Down sindromom

0

Azra Dedić iz Bihaća je djevojka s Down sindromom koja vlastitim primjerom ruši stereotipe i predrasude o tome da se osobe s posebnim potrebama ne mogu uspješno uključiti u svakodnevni život.

Nakon što je uspješno okončala osnovnu i srednju školu u rodnom gradu, pronašla posao, u jednoj kozmetičkoj trgovini i dalje postiže značajne rezultate u oblasti sporta.

U proteklim godinama nastupala je na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a na prvom svjetskom prvenstvu u džudou za invalidne osobe, koje je održano u njemačkom Kelnu, u svojoj kategoriji je osvojila treće mjesto i bronzanu medalju.

Azra Dedić, članica judo kluba Una iz Bihaća, položila je za majstorski pojas 1. DAN i tako postala prva osoba sa Down sindromom u Bosni i Hercegovini koja je nosilac crnog pojasa.

Inače, #IpponShopBiH i Norbert Gallemann su Azrini vjerni prijatelji i partneri koji su joj poklonili takmičarski kimono i crni pojas.

Podsjetimo da je Azra Dedić i prva zaposlena osoba u Bosni i Hercegovini sa Down sindromom, koja se već više od deset godina aktivno bavi i džudom.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.