Amela Ivković O'Reilly: 5 dobrih razloga za fermentirane namirnice u svakodnevnoj ishrani

0

Mnogi stručnjaci potvrđuju kako je ravnoteža crijevne flore ključ dobrog imuniteta i zdravlja. Fermentirana hrana najbolja je podrška vašoj crijevnoj biološkoj raznolikosti i ravnoteži, a vrlo je jednostavna za pripremu i kombiniranje. Jesen je idealna za fermentiranje!

5 dobrih razloga da uvrstimo fermentirane namirnice u svakodnevnu ishranu:

1. Fermentacijom se uvećava hranjiva vrijednost namirnica.

2. Dragocjeni enzimi bujaju tokom procesa fermentacije te stvaraju okruženje puno probiotika, enzima i minerala važnih za zdravlje i ljepotu.

3. Fermentacijom biljaka dolazimo do dragocjenih veganskih probiotika koji će nam pomoći pri eliminaciji toksina – čišćenje iznutra prema van.

4. Fermentirana hrana smanjuje želju za slatkim i čini nas sitijima.

5. Posljedica redovnog unosa fermentirane hrane je snažan imunitet i zdrav metabolizam.

Amela Ivković O'Reilly, Nutritionist

Komentari
Podijeli

Comments are closed.