Almir Bašović dobio nagradu Dr. Razija Lagumdžija

0

Iza Almira Bašovića, dramskog pisca i profesora na Filozofskom fakultetu i Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu je izuzetno uspješna godina.

Za svoj angažman Bašović je dobio i nagradu „Dr. Razija Lagumdžija“ koja se nastavnicima i saradnicima Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu dodjeljuje za najuspješnije rezultate u nastavi, umjetnosti i nauci.

U 2018. godini Almir Bašović je objavio knjigu Četiri i po drame (Connectum, Sarajevo, 2018.), koja je već imala nekoliko uspješnih promocija širom Bosne i Hercegovine.

Bašovićev monolog Lica je početkom godine izveden u okviru predstave Balkanska tužbalica u režiji Stevana Bodrože (Parobrod teatar i Puls teatar, Beograd,).

Kao predsjednik žirija učestvovao je na međunarodnom teatarskom festivalu SkupiFestival u Skoplju, a bio je i selektor 37. Pozorišnih/ Kazališnih igara BiH u Jajcu, kao i član žirija za dodjelu nagrade 25. novembar, koja se dodjeljuje za životno djelo iz oblasti književnosti.

Osim toga, u protekloj godini je u inozemstvu i BiH objavio nekoliko stručnih članaka. Također, Bašović uređuje Život, jedan od najvažnijih regionalnih književnih časopisa.

U planu ima promocije svoje knjige Četiri i po drame u Tuzli, Mostaru, Zagrebu, Novom Sadu, Beogradu… Također, iz štamparije uskoro izlazi novi dvobroj časopisa Život koji će čitaocima ponuditi niz zanimljivih sadržaja, a promocije novog broja će se početkom godine održati širom Bosne i Hercegovine.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.