Alen Hrbinić pripremio osam pjesama, novi album do kraja godine

0

Pjevač Alen Hrbinić, Sarajlija sa njemačkom adresom, prije nešto više od četiri mjeseca objavio je autorsku navijačku pjesmu „Željo u srcu mom“, na kojoj je sarađivao sa Dadom Marinkovićem (bubanj), Murisom Varajićem (gitare) i Željkom Stjepanovićem (bass).

Numera je naišla na velike simpatije publike, ali i navijača tima sa Grbavice, a na „velika vrata“ je najavila Hrbinićev povratak muzici i pjevanju. Već sada se uveliko pred utakmice sluša „Željo u srcu mom“ i uz nju se priprema za navijanje za plavi klub u svim sportskim susretima.

Sam autor je sportski „fanatik“, a nogomet mu je upravo uz muziku najveća ljubav i hobi. U Njemačkoj u kojoj živi sa porodicom radi kao fudbalski trener i svoje znanje prenosi mladim generacijama koje su „lude“ za najvažnijom sporednom stvari na svijetu.

– Muzika je nešto posebno u mom životu, nešto sa čime živim svaki dan. No, fudbal je isto tako jedan veliki dio mene. Trenirao sam i igrao za juniore, a potom sam otišao na Akademiju, tako da sam prestao sa aktivnim igranjem. Međutim, rekreativno nikad nisam prestao da se bavim nogometom. U Njemačkoj treniram F grupu u kojoj ima oko 26 dječaka mlađeg uzrasta. Klub se zove Wasserbug i veoma sam ponosan na to što radim. U Bosni je moje srce uvijek uz Želju, a ovdje navijam za Bayern- kaže Alen Hrbinić.

Ljubav prema nogometu, ali i značajan sportski talenat naslijedili su i njegovi sinovi Edwin i Erik Din, koji također gaje afinitete i prema muzici.

– Moji dječaci treniraju fudbal i obojica su vrlo zapaženi u igri. Oni su moj ponos. Jedan je centarfor, a drugi zadnji vezni. Kada je u pitanju muzika, Erik Din svira trubu u školskom orkestru, a Edwinu sam kupio saksofon pa, ako Bog da, i on će početi da svira. Obojica imaju snažnu volju u svemu što rade, a to je najvažnije- govori pjevač.

Alen vrijedno radi na albumu na kojem će biti 15 pjesama, a koji, ukoliko sve bude po planiranom, želi predstaviti ove godine. Pjesme će objavljivati jednu za drugom, te na kraju sve objediniti u jednu veliku promociju novog muzičkog materijala.

– Što se tiče novih pjesama, trenutno ih ima osam, plus dvije sa festivala. Dvije su skroz završene, a ostale polako radim. Nadam se saradnji sa drugim kantautorima, imam nekih planova, pa ćemo vidjeti. Početkom ove godine želim uraditi spot za pjesmu „Stara raja i ti“, koji ću, za razliku od videa za „Željo u srcu mom“ koji sam snimao u Sarajevu, realizirati u Njemačkoj- otkriva Hrbinić.

 

 

Komentari
Podijeli

Comments are closed.