Ako vam parfem ne traje drugo primjenite ove tehnike

0

Dužina trajanja parfema na vašoj koži ne zavisi samo od kvaliteta tog istog parfema, već i od nekih drugih trikova i navika.

Parfem stavljajte neposredno nakon tuširanja

Možda niste znali, ali vaše pore se otvaraju kada ste pod tušem pa ukoliko nanesete parfem neposredno poslije tuširanja, vaša koža će bolje „upiti“ parfem, odnosno parfem će se duže osjećati na vašoj koži.

Hidrirajte i njegujte kožu

Prije nego stavite parfem, obavezno hidrirajte kožu jer parfem nikako ne bi smio da se nanosi na suhu kožu. U tom slučaju, traje daleko kraće nego ukoliko ga stavite na njegovanu kožu koju ste prethodno hidrirali s nekom kremom.

Ne trljajte zglob o zglob

Mnogi imaju naviku da nakon nanošenja parfema, trljaju parfemisana mjesta zglobom na ruci. Izbjegavajte to. Naime, trljanje pretenduje da „razbije“ miris parfema, poništi ga. Jednostavno nanesite parfem i ostavite da se osuši bez trljanja.

Nanesite parfem na pulsne tačke

Ukoliko želite da vaš parfem traje što duže, potrudite se da ga nanesete na tačkama na tijelu na kojima osjećate puls. Dakle, na zglobu, vratu, grudima. Takođe, preporučujemo vam da ga nanesete i iza uha.

Unutrašnjost  laktova

Još jednu pulsnu tačku za nanošenje mirisa čine laktovi. Da biste maksimalno pospješili trajanje i širenje parfema, prije apliciranja uradite piling ruku (posebno zglobova). Na taj način će parfem duže trajati.

Kosa

Mnogi smatraju da je kosa mnogo bolje mjesto za nanošenje parfema, od same kože. Ipak, trebate biti oprezni kada primjenjujete ovu tehniku. Umjesto da nanesete parfem direktno na kosu kako je alkohol iz parfema ne bi isušio, prvo ga naprskajte na četku. Na taj način ćete ga prilikom apliciranja nanijeti ravnomjerno i suptilno.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.