89-godišnja baka isplela je čak 450 PRSLUČIĆA ZA NAPUŠTENE PSE!

0

Za ljude koji vole životinje i koji su im posvećeni čitavog svog života, ništa ne predstavlja prepreku kako bi ih usrećili. Liječiti ih, šetati, brinuti se o njima, igrati se sa njima, ništa to nije teško. Da je tako, pokazuje i primjer 89-godišnje bake Maisie Grin iz Velike Britanije koja je isplela čak 450 ćebića i prslučića za napuštene pse koje je donirala organizaciji Dogs Trust.

Grin je rekla da ona plete gledajući televiziju. Ona kaže da joj za jedan prsluk treba dan da ga isplete, dok joj ćebe oduzme tri dana vremena.

Ovi nevjerovatni odjevni predmeti koje je baka isplela, svakako zadivljuju ljude širom svijeta i prosto su nevjerovatni ali i korisni. Služe psima, napuštenim koji nemaju dom da ih obuku i tako se utople. Njima je zima i oni su slabi zbog nedostatka hrane i konstantnog boravka na zimi i hladnoći.

Organizacija Dog Trust ima sjediše u Ujedinjenom Kraljevstvu i jedna je od najvećih organizacija koja se bavi zaštitom pasa. Ljudi dolaze da volontiraju u ovoj organizaciji kako bi ostvarili bliži kontakt sa psima i kako bi im pomogli u teškim trenucima u životu.

Baka Grin je presrećna što je u mogućnosti, iako veoma stara, da pomogne ovoj organizaciji da utopli pse koji joj pristignu. Sada imaju nevjerovatan broj od 450 odjevnih predmeta ručno heklanih i unikatnih samo za njihove ljubimce.

Ova baka je superheroj malim kucama, svaka čast!

Komentari
Podijeli

Comments are closed.