5 znakova da ste FIT koje vam vaga neće pokazati

0

Sljedeći put kad stanete na vagu i ne ugledate očekivanu brojku (iako ste strogo pazili na prehranu i vježbali), nemojte biti razočarani. Manje kilograma na vagi nije jedina potvrda da ste smršali niti da ste fit i u dobroj tjelesnoj formi. Samopouzdanje će vam podići i idućih pet dragocjenih znakova koje vam sprava za mjerenje tjelesne težine neće pokazati.

1. Kako vam stoji odjeća

Vaga vam neće pokazati jeste li izgubili samo centimetar ili ste smršali za cijeli konfekcijski broj. Mišići su puno kompaktniji od masnog tkiva, što znači da će vam odjeća vrlo vjerojatno bolje stajati ako ste dobili mišiće i izgubili salo.

2. Koliku mišićnu masu imate

Mišići su teži od masnog tkiva pa ako vaga pokazuje istu kilažu ili čak veću, a vježbali ste i pazili na prehranu, to može značiti da ste istopili salo i izgradili mišiće. To će vam pomoći dugoročno jer tijelo sagorijeva više kalorija kako bi mišiće opskrbilo energijom nego što ih sagorijeva kada imate više masnog tkiva.

3. Koliko povrća i voća pojedete svaki dan 

Vaga vam ne govori što se događa u vašem organizmu, naročito kad je riječ o tome unosite li dovoljno hranjivih tvari. Ono čime svakodnevno opskrbljujete organizam puno je važnije za vaše cjelokupno zdravlje i tjelesnu formu od brojke koju pokazuje vaga.

4. Koliko ste naučili o zdravom načinu života

Želite li smršati dugoročno, važno je da se educirate o zdravom življenju te o strategijama mršanja i održavanja tjelesne težine koje će vama najbolje odgovarati. Vaga vam neće pokazati šta ste sve naučili o zdravijem načinu života kao ni to koje ste “dobre” navike  usvojili.

5. Koliku težinu možete podići i koliko možete pretrčati

Vaga vam neće reći u kakvoj ste tjelesnoj formi. I ljudi s kojim kilogramom viška mogu biti superfit te uspješno dizati utege i pretrčati impresivne dionice.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.