10 stvari koje samo Rakovi razumiju

0
Ovo je 10 stvari koje samo Rakovi razumiju:
  1. Traženje izgovora zašto ne želite da izađete sa prijateljima je vaš drugi posao… jer možete da se pretvarate da ste bolesni samo dok ne pozovu zaista hitnu da dođe do vas, a sve što ste ikada htjeli je da ostanete u kući i jedete picu, što nas dovodi do sljedeće stavke.
  2. Pokušavate da ne pojedete svu hranu ikada jer sve je tako ukusno. Rakovi vole hranu za dušu toliko da ne vide poentu u jelu nečega što nije preukusno i predivno i, OK, ne baš uvijek najzdravije. Za vas je prava borba da uvedete zdrav režim. I znate šta? Ne krivimo vas.
  3. Želite da budete umotani u najmekše deke i da nosite jastuke umjesto papuča zauvijek, a ne da nosite regularnu odjeću. Kada bi vas neko držao zamotane u mekom pamuku i kašmiru, umjesto da vas tjera da obučete pantalone, i majicu, i ostale stvari u kojima ne možete da drijemate, ne biste imali problema.
  4. Kada vam neko da čak i konstruktivnu kritiku, vi se sklupčate u fetalni položaj. Vaša delikatna osjećanja su blagoslov i kletva, znamo.
  5. Zaljubljujete se iste sekunde ako osjetite da je nekome stalo do vas. Vaše srce možda ima koju ogrebotinu zbog toga, ali niko nije otvoreniji i niko više ljubavi ne daje nego rak koji se osjeti cijenjenim. To definitivno nije loša stvar.
  6. Nominuju vas za Oskara svaki put kada osjetite neku emociju. Kada se smijete, smijete se najglasnije i najzaraznije nego bilo ko ikada. Kada plačete, sobu napunite suzama do te mjere da morate da odveslate do sljedeće sobe kako biste i nju poplavili.
  7. Svi vaši prijatelji misle da ste emotivni vidovnjak. Što je OK, jer vi stvarno prije njih samih znate kada su uzrujani.
  8. Imate problem sa sklapanjem prijateljstava, jer vi želite da budete ili najbolji prijatelj nekome, ili da mu ne znate ni ime. Koja je poenta upoznavanja nekoga, ako mu nećete slati poruke stalno i onda jednoga dana pozvati na svoje malo, sofisticirano venčanje?
  9. Imate sobu prepunu sentimentalnih svaštarija. Svaka čestitka, svako pismo, svaka ulaznica ili vizit karta koju vam je dao onaj preslatki lik. Sve vam je to tu negdje rasuto i niko vas nikada neće ubijediti da to bacite.
  10. Toliko štitite svoje prijatelje da je skoro pa sumanuto, ali u isto vreme i fascinantno. Joj, prodavačica priča sa vašom drugaricom o farmericama. Vjerovatno je neće ubosti ofingerom ili emotivno povrijediti za to vrijeme, ali vaša briga i ogromno srce raka prosto ne može odoljeti. I upravo zato vas obožavamo!
Komentari
Podijeli

Comments are closed.